• 3065
knrm KNRM De stichting KNRM heeft ten doel het kosteloos doen verlenen van hulp en bijstand aan hen die voor de Nederlandse Kust, Zeeuwse wateren, IJsselmeer en randmeren in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te raken.
dorusrijkers Dorus Rijkers Op deze website staat enorme uitgebreide informatie w.b.t. historische reddingsboten.
bernardvanleer Reddingboot Bernard van Leer De Bernard van Leer is een reddingboot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en is in 1965 te water gelaten en gedoopt door de zuster van de schenker: Bernard van Leer.
suzanna Reddingboot Suzanna en Dr.Ir.S.L.Louwes
reddingsboten Stichting Reddingboot
gebroeders_luden Reddingboot Gebroeders Luden
kurtcarlsen Stichting Kurt Carlsen Het doel van de Stichting Kurt Carlsen is het behoud van de voormalige motorstrandreddingboot Kurt Carlsen, als belangrijk stuk cultureel erfgoed van de vroegere vissersplaats en huidige badplaats Noordwijk.
 Door de boot, de lanceerwagen en de bijbehorende tractor in de oude staat te herstellen kan de boot op de oorspronkelijke wijze gelanceerd worden.
stichtinghistorischereddingsboten Stichting Historische Reddingboten De voormalige reddingboten Knokkels en Cornelia Clasina verzorgen vanuit Lemmer of andere plaatsen vaartochten met cursisten en groepen. Ook zijn beide boten actief als begeleidingsvaartuigen bij nautische evenementen.
neeltjejacoba Reddingboot “Neeltje Jacoba”