Enquête brandstofgebruik ‘Varende Erfgoed’ en een voortvarend 2022!

Geachte leden en donateurs,

 

In deze laatste weken van 2021 willen wij u, als bestuur van de Nautische Vereniging Oude Reddings Glorie, prettige Kerstdagen en een gezond en voortvarend 2022 toewensen!

 

Het jaar 2021 gaf ons de gelegenheid om elkaar weer in Lemmer te ontmoeten, met vele oud-reddingboten en vele bekende gezichten van alle betrokken scheepseigenaren en vrijwilligers. We hopen dat we elkaar ook in 2022 weer vaak mogen treffen, op het water of tijdens een van de evenementen waar de oud-reddingboten acte de présence geven. Wellicht dat de oud-reddingboten, net als in het voorjaar van 2021, hun hulp kunnen inzetten bij de actieve vloot van de KNRM, om ook bij ijsgang de benodigde hulp te kunnen leveren!

 

Graag zouden we van deze gelegenheid gebruik willen maken om u te vragen een enquête in te vullen die ingaat op de vraag hoeveel brandstof er door het Varende Erfgoed wordt gebruikt. De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) wil op deze wijze inzichtelijk maken hoe dit brandstofverbruik staat ten opzichte van het verbruik in andere sectoren. Het uiteindelijk doel hiermee is om een zgn. generaal pardon voor het varende erfgoed te bewerkstelligen, zodat de vloot van vele historische schepen ook in de toekomst met hun huidige voortstuwingsmiddelen kunnen blijven varen.

 

U kunt de enquête invullen via deze link.

 

In de bijlage treft u tevens een uitgebreid begeleidend schrijven aan met daarin alle uitleg omtrent dit onderzoek. Klik hier (.pdf, opent in nieuw tabblad)

 

Alvast heel hartelijk dank en graag tot ziens in 2022!

 

Bestuur Nautische Vereniging Oude Reddings Glorie

 

Foto bijlage: Jan Heuff, Terschelling